Sommaren är här – Trädgårdsföreningen – rosparken – Blogginlägg

Den första vardagsveckan i juli

Jag har bestämt mig för att vara ute i naturen denna veckan, mer än vad jag brukar. För att försöka få lite mer återhämtning från vardagens aktiviteter. Måndag förmiddag går jag ut i skogen och promenerar i cirka 30 minuter. Kommer hem och känner att lugnet har lagt sig i kroppen av naturens upplevelser.

Bästa tiden att åka in till Trädgårdsföreningen för att se Rosorna blomma är i början av juli. Strax efter klockan 12.00, tar jag och en vän bussen in till Göteborg. Jag tar med mig kameran för att fotografera blommor. Tänker att det kan bli ett fint sommarminne. Promenerar från bussen till Trädgårdsföreningen, under en växlande molnig himmel. Regnet hänger i luften bland ljusa och mörka moln när jag kom fram till ingången.

Redan vid ingången ser jag de stora ovanliga träden som växer på höger och vänster sidan om promenadstråket. Fortsätter promenaden till Rosenkafè för en lunch innan fotograferingen av rosorna. Sedan bär det av till rosornas trädgårdspark. Det här kommer att ta hela eftermiddagen för mig, det gör inget. Jag känner mig nöjd och fotograferar för fullt, testar olika perspektiv. På ett ställe under ett ståtligt blomsterarrangemang badar småfåglar i sanden. Fjärilar och insekter tar sin plats på rosornas blad. Det kommer en regnskur och vattendroppar samlas på rosbladen. Jag fotograferar rosor med både vattendroppar och utan vattendroppar.

Bild/text: Susanne Zachau

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.