Vill du styra din karriär och ditt liv i den riktning du vill att det ska gå?

Ledarskap och Mindfulness

Vill du styra din karriär och ditt liv i den riktning du vill att det ska gå?

I arbetet handlar ledarskapet inte bara om att låta dagen rusa förbi. Utan det handlar om att vara medveten här och nu och att kunna fokusera på det som behöver göras för att nå dina mål som du har i din roll och i ditt ledarskap. För när du håller dig till din uppmärksamhet, då kan du fokusera på det som är viktigast i ditt arbete. Då kan du även styra din karriär och ditt liv i den riktning du vill att det ska gå.

 

Så, försök släpp det som har hänt i det förflutna. Det är borta. Sluta oroa dig för framtiden och vad som kan hända. Det du har är nuet och det är just idag dina mål i arbetet som gäller.

 

För det är vanligt att vi tillbringar tid på att oroa oss om det förflutna och framtiden. Vi oroar oss för att vad vi gjorde eller inte gjorde i går. Vi kan oroa oss för att om vi kommer att nå den möjlighet eller potential vi vill ha, eller oroa oss för att aldrig kunna planera färdigt i utövandet av ledarskapet eller kommer att åldras ensam.

 

Inget av detta är verkligt i nuet. Det går att tillbringa så mycket tid på att oroa sig att du inte gör de arbetsuppgifter som behövs eller utför ett styrande ledarskap idag. Detta försvagar din karriär och den inriktning i ditt liv du vill ha. Vissa människor använder TV, internet, droger eller alkohol istället för oro för att distrahera sig från just det de behöver för att nå och våga nå framgång och lycka. Detta blir istället dess egen värsta fiende. För att kunna bryta detta mönster med oro och andra distraktioner behövs en nuläges- och behovsanalys för att bli medveten om längtan av att stilla sinnet, tankar och känslor från tankebrus och grubblerier. Det är inte enkelt att bryta ett tankemönster men det som är enkelt är att lugna sinnet och släppa taget om oron och då bryts det vanemässiga tankemönstret. Du har blivit medveten och kan därmed bättre styra din inriktning på din karriär och ditt liv.

 

I vår hjärna, det är där som vi har våra tvivel, oro och rädsla för att inte kunna göra vårt allra bästa i ledarskapets roll och i vårt liv. Från början var vår hjärna avsedd helt för vår överlevnad och det är därför som den hoppar från tanke till tanke så snabbt för att kunna rädda oss själva från möjliga hot och faror i livet. Detta fungerade väldigt bra förr men i vårt moderna samhälle kan det ibland göra mer skada än nytta. Som att när du försöker avsluta ett möte eller en rapport i slutet av dagen, känner du dig orolig för framtiden i stället för att släppa taget om oron så du kan göra det bästa i arbetet.

 

Genom att lära dig hantera dina tankar i din hjärna kommer du att lättare få ditt liv att gå den inriktning du vil ha. Lär dig andas, lär dig fokusera, var du än befinner dig i livet någonstans, i ledarskapsrollen, detta kan hjälpa dig att hantera ditt sinne och styra din karriär och ditt liv.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.