Det har varit en lång vinter och längtan efter våren infinner sig – blogginlägg

Om att det har varit en lång vinter och längtan efter våren börjar infinna sig med ljusare dagar

Vintern har varit lång, kall och ibland känns det som om den aldrig kommer att ta slut. Det är något med den grå himlen, de isande vindarna och de snöklädda gatorna som gör att dagarna känns längre och nätterna ännu mörkare. Nu när februari närmar sig sitt slut, kan vi inte låta bli att reflektera över denna långa vinter och längtan efter vårens förnyelse.

Den första snön föll tidigt och sedan dess har det varit ett konstant täcke av vitt som täcker marken. Det har varit vackert, visst med gnistrande iskristaller och frostiga trädgrenar. Men med tiden har charmen börjat blekna och ersatts av en önskan om varmare dagar och färgstarka blommor.

Varje snötäckt gren bär på drömmar om grönska och blommor som väntar på att vakna till liv. - Susanne Zachau

Vintermånaderna har präglats av kvällar framför brasan, inlindade i varma filtar och drömmande om soliga stränder. Kylan har hållit oss instängda inomhus och det känns som om världen har stannat av i väntan på vårens ankomst.

Det är något speciellt med den första vårsolen som bryter igenom molnen och smälter bort snön. Det är som om naturen vaknar upp ur sin vintersömn och vi med den. Knoppar börjar visa sig på träden och fåglarna återvänder med sina glada sånger. Den långa vintern blir snabbt ett avlägset minne när vi välkomnar den friska vårluften.

Men trots de långa och ibland tråkiga dagarna har vintern också gett oss tid att reflektera och koppla av. Det har varit dagar då vi har kunnat tända ljus och njuta av stillheten som snön ger. Vi har haft tid att koka varm choklad och umgås med nära, kära och goda vänner framför en film. Så trots längtan efter våren har vintern också haft sina ögonblick av lugn och frid.

Så nu, när vi står på tröskeln till mars, blickar vi framåt mot ljusare tider. Vintern har lärt oss att uppskatta värmen och färgerna som våren för med sig. Snart kommer vi att få lämna de tunga vinterkläderna bakom oss och byta ut dem mot lättare plagg. Snart kommer de första vårljuset att fylla våra dagar med hopp och energi.

Månaderna av snö och kyla har också gett oss tillfälle att utforska vinterlandskapet på ett sätt som bara den kalla årstiden tillåter. Kanske har du provat på isfiske på en frusen sjö eller åkt längdskidor genom tysta skogar. Vintern har en unik förmåga att förvandla naturen till en vacker tystnadens scen och det är under dessa stunder av stillhet som vi kan hitta lugnet mitt i den långa väntan på våren.

De glittrande iskapelserna och det knastrande ljudet av snö under fötterna har varit som en saga och varje snöflinga har bidragit till att skapa ett konstverk som endast vintern kan måla. Det är i dessa små, ögonblick av skönhet som vi finner en slags tröst i den långa vintermörkret.

Samtidigt har vi också haft chansen att omfamna vinteraktiviteter som skidåkning, skridskoåkning på frusna sjöar eller pulkaåkning nerför snötäckta backar. Det är dessa lekfulla stunder som har gett liv åt den annars kyliga årstiden och skapat minnen som vi kommer att bära med oss.

Vinterns kyla är en kontrast till vårens värme, och i den kontrasten upptäcker vi skönheten i förändring. - Susanne Zachau

Men nu, när vårens första tecken börjar visa sig, kan vi inte låta bli att längta efter ljusare dagar och mildare temperaturer. Blommorna som tittar upp ur marken och träden som sakta börjar grönska ger oss hopp om förändring och ny tillväxt. Vi börjar planera trädgårdsprojekt och drömmer om picknickar i solskenet.

Så, även om vintern har varit lång och ibland känts utmanande, har den också gett oss en möjlighet att uppskatta de olika säsongernas skönhet och variation. Nu ser vi fram emot att säga farväl till vintersäsongen och välkomna den efterlängtade våren. Vi bär med oss erfarenheterna från den långa vintern, med dess kyla och skönhet, och ser fram emot den kommande säsongen av förnyelse och ljus.

Författare: Susanne Zachau

Bild:
12019
ptrai
165106

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.