Andningens påverkan, kraft, energi och medvetenhet

Andningens påverkan ger kraft, energi och skapar medvetenhet

Funktion
Andningens viktigaste funktion är att transportera en lämplig mängd syre till lungorna samt transportera ut den koldioxid som bildats i kroppen. I våra andetag in andas vi in syre och i våra andetag ut andas vi in koldioxid. Andningen betyder mycket för välmående i både kropp och själ.

Medvetenhet
När du blir medveten om dina andetag in och andetag ut så kan du börja utnyttja dessa till din fördel istället för att det bara sker på din autopilot, slentrianmässigt. Vanligtvis andas vi utan att tänka att vi andas för det är så fundamentalt hos oss. Så grundläggande av sig självt att vi inte behöver tänka på den egentligen. Men att börja tänka på din andning skapar en medvetenhet om hur du kan använda din andning som ett redskap när du känner att din kraft och energi är på väg att ta slut. Du kan börja tänka att det är hon som andas och det måste ju vara jag som andas.

Andningen ger kraft och energi
När du känner dig trött. Börja träna på att få en större medvetenhet kring din inandning och din utandning och hur den påverkar dig. Börja med att stanna upp en stund, precis där du är stående eller sätt dig på en stol och ta fem djupa andetag in och fem djupa andetag ut där du fokuserar på att ner luften i magen för att slappna av i axlar och nacke. Nu vet du när du andas in och andas ut och den ger energi. Du blir mer medveten om din andning och du kan påverka den i olika situationer i livet till din fördel.

Källa: Jon Kabat-Zinn

Bild från Pixabay

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.