Citronstekt Brysselkål med vitlök och honung
Ingredienser
500 g brysselkål
Smör
1 citron
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk honung
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
Tillagning 4 personer
Stek brysselkål i en stekpanna tills den fått fin färg, cirka 3 minuter.
Skölj citronerna ordentligt. Riv skalet och pressa ut saften.
Häll över citronsaften, tillsätt honung, vitlök och kryddor, låt steka upp lite lätt i några minuter.
Brysselkål skyddar cellerna
Brysselkål har en speciell kombination av cancerbekämpande svavelämnen som också skyddar DNA och stärker immunförsvarets vita blodkroppar.
Så mycket vitaminer, mineraler och antioxidanter finns i 100 gram brysselkål:
85 mg C-vitamin, 90 µg folsyra, 0,22 mg B6, 1,4 mg järn och antioxidanter: orac-värde 980.
Hämtat ur tidningen Land.
Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.