Citronstekt Brysselkål med vitlök och honung

Citronstekt Brysselkål med vitlök och honung

Ingredienser

500 g brysselkål
Smör
1 citron
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk honung
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar

 

Tillagning 4 personer

Stek brysselkål i en stekpanna tills den fått fin färg, cirka 3 minuter.

Skölj citronerna ordentligt. Riv skalet och pressa ut saften.

Häll över citronsaften, tillsätt honung, vitlök och kryddor, låt steka upp lite lätt i några minuter.

 

Brysselkål skyddar cellerna

Brysselkål har en speciell kombination av cancerbekämpande svavelämnen som också skyddar DNA och stärker immunförsvarets vita blodkroppar.

Så mycket vitaminer, mineraler och antioxidanter finns i 100 gram brysselkål:

85 mg C-vitamin, 90 µg folsyra, 0,22 mg B6, 1,4 mg järn och antioxidanter: orac-värde 980.

Hämtat ur tidningen Land.

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.