Ta dig 5 minuter paus för att minska din stress

Mindfulness andning – Ta dig 5 minuter paus för att minska din stress

Snabbt och enkelt, ta dig 5 minuters paus, var du än befinner dig någonstans. Mindfulness är ett bra sätt att minska din stress på så kort tid som inom 5 minuter. Det som du behöver göra är att sätta dig i en bekväm ställning. Fokusera på ditt nuvarande tillstånd. Ta ett djupt andetag, andas in och följ ditt andetag hela vägen in. Var hela tiden uppmärksam på din andning. Försök stanna kvar någon sekund innan du andas ut och följ ditt andetag hela vägen ut. Hur känns det i dina sinnen, tankar och känslor? Vad är det du upplever i dina tankar och känslor? Ställ dessa frågor till dig själv. Är det någon som oroar dig eller något som du inte kan påverka som gör att du upplever stress, försök låt det vara till en annan dag, eller släppt taget om det för stunden. Denna andningsövningen kan upprepas i upptill fem minuter för att sedan återgå till det som du gjorde innan du upplevde stress.

 

För att upptäcka när eller om du upplever stress har HelpGuide.org tagit fram en Guide för Stress som är anpassad utifrån en särskild hälsorapport från Harvard Health Publications. I denna guide finns det olika nycklar som beskriver olika problem:

 

Ofta arg eller irriterad?
Ta dig tid att stoppa, andas, reflektera och välja

 

Osäker på din förmåga att göra något?
Prata med en chef eller medarbetare, sök socialt stöd och kunskap om det som saken gäller.

 

Överarbetad?
Försök minska på arbetsuppgifter eller hushållsuppgifter som handla mat eller delegera arbetsuppgifter i arbetet. Överväg vad som verkligen är viktigast just nu.

 

Inte tillräckligt med tid för att minska din stress?
Dra ner på något i ditt schema, om det bara så är för en vecka, så att du kan öva avslappning.

 

Om du känner dig pessimistisk?
Påminn dig själv om att det är bra att vara optimistisk, ett gladare liv ger förmodligen en bättre hälsa.

 

I Stress Guiden finns ett flertal förslag till hur du kan minska din stress som öva meditation, prova en mini-avkoppling, när du har en minut, när du har två minuter, när du har tre minuter, när du har fem minuter, när du har tio minuter och när du vill tömma dina kognitiva förvrängningar, visualisering, mindfulness för att minska stress i arbetet och mycket mycket mer. Detta är både matnyttigt, trevligt och underhållande liten guide som kan komma till nytta i många vardagssituationer. 

 

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.