Powerwalk – efter stillasittande arbete

Power walk är bra om du har mycket stillasittande arbete

Idag vet vi att alltför lång tids stillasittande arbete inte är bra för varken hjärnan, musklerna, hjärt- och kärlsystemen, tankar, känslor, inte heller för andra psykologiska faktorer eller vår fysiologiska kropp. Så även kan ge ökad risk för hjärt- och kärlsjukdomar. Hur kan du då få in mer rörelse i vardagen efter ett stillasittande pass i arbete?

Naturliga promenader som du låter övergå till powerwalk
Att promenera är en effektiv träningsform. Det är bra att börja med en naturlig promenad för att efter uppvärmning gå snabbare, mer kraftfulla rörelser i både armar och ben, kraftfullare promenad, för alla muskler.

  1. Börja i lugnt uppvärmningstempo, för att sedan aktivera hela kroppen, som gör att du förbättrar konditionen.
  2. Fokusera på hållningen i kroppen. Sträck på kroppen, med rak rygg och rak hållning. Titta framåt, huvudet och hakan uppåt och rakt gentemot kroppens hållning. Titta framåt inte neråt på fötterna.
  3. Sätt i fötter och hälarna ordentligt i marken när du promenerar kraftfullt.
  4. Sväng kraftfullt med armarna fram och tillbaka. Håll armarna nära kroppen. Genom att svänga armarna bygger du styrka i överkropp och förbränner ämnen i kroppen.
  5. Var noga med att andas och tänka på hur din andning är under olika delar av din promenad. Spänn magmusklerna och andas ordentligt från magen. Om det känns jobbigt att andas, sakta ner för att senare öka när du har kontroll över din andning igen.
  6. Glöm inte att stretcha kroppen efter en kraftfull promenad, vilket kan göras i skogen eller med hjälp av en bänk.
  7. Det är bra träning för kroppen om du kan gå 45-60 minuterspromenad mellan 4-5 ggr per vecka.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.