Gör detta varje kväll innan du lägger dig för att sova

Gör detta varje kväll innan du lägger dig för att sova och du får en god sömn

En bra avslutning på kvällen kan ge en god sömn inför natten. Varför är det viktigt? Oftast lever du i en stressig värld med arbete, barn, räkningar, fritidsintressen och allt annat som ska göras. Vardagen i livet kan ta ut sin rätt i ett förhållande och därför behöver du ansluta dig till din respektive i ett förhållande på kvällen vid läggdags. Det vårdar relationen både till dig själv och till den du lever ihop med i ett förhållande. När ni säger ”God natt och Sov Gott är ett sätta att hitta tid för att återansluta sig till varandra. Om så bara några minuter eller längre tid är det alltid viktigt. Det är en ”god hjärtlighetsgest” vilket gör att ett par avslutar dagen och påbörjar natten till varandra med respekt och värme.

Säg ”God Natt och Sov Gott” på kvällen till varandra och må bra 

Du behöver inte ha en date med den du lever med varje kväll. Men oavsett vad som varit under dagen är det viktigt att säga positiva ord till varandra med omtanke, djup och kärlek. God Natt och Sov Gott är en positiv fras med positiva ord, att vilja någon något gott och må bra i det. Det vårdar en relation innan ni går och lägger er och är en bra avslutning på dagen.  

Innan du säger ”God Natt och Sov Gott” är det bra att gå och lägga sig samtidigt om det är möjligt. Många gånger går du och den du bor ihop med och lägger sig vid olika tider och det blir ett frånkopplat liv från varandra. Lyckliga par planerar att lägga sig avsiktligt tillsammans, vid samma tidpunkt. Att gå och lägga sig tillsammans bygger på anknytning och intimitet tillsammans. Hittar åter till varandra efter att tillbringat arbetsdagen från varandra istället för att leva olika liv på kvällen. 

Visa tacksamhet när du säger ”God Natt och Sov Gott” till den du lever tillsammans med ger en positiv effekt på humör, tankar och känslor till varandra. Det är bara att dela med dig av tacksamheten för att det ger en positiv anda. 

Källa: Psychology today
Bild: Pixabay

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.