Ännu ett nytt socialt fenomen

Överallt i alla sammanhang pratar människor om det nya ”Pokèmon” spelet som har blivit en social trend 

I grund och botten handlar det om att ladda ner Pokémon Go appen på sin mobiltelefon och sedan gå runt och försöka fånga Pokémon. Pokémon Go använder telefonens GPS för att förvandla ett riktigt geografiskt läge i en Pokémon värld. Pokémon är små påhittade varelser som dyker upp i den riktiga världen. Spelet i huvudsak går ut på att resa runt i appen och fånga Pokémon som är teoretiskt överallt. Måste fånga dem alla ”Pokémon”. Planlöst överallt, både inne och ute ska de fångas. Detta fenomen har fått snabb spridning på bara 7 dagar har Pokémon Go blivit det snabbast växande mobilspelet i historien. Spelet släpptes i Sverige den 16 juli.

Pokèmon ett socialt spel eller inte?

pikachu-1207146

”Folk blir sociala och nostalgiska”

Pokémon Go spelet har visat sig hjälpa människor som har social fobi, ångest och depression att få bättre fysisk och psykisk hälsa. Spelet gör att det blir enklare för människor som inte brukar gå utanför hemmet. Går ut mer i samband med spelaktivitet Pokémon Go och det ger stora fördelar i välbefinnandet, minskar ensamhet och stärker självkänslan. Detta kan liknas vid Pavlovs klassiska betingning, en beteendeförändring, ett nytt inlärningssystem genom klassisk betingning skapas hos människor som ger sig in i spelet.

Vid utomhusaktiviteter har det visat sig att spelet kan få farliga och förödande konsekvenser om människor är alltför uppslukade och hårt koncentrerade på spelets gång och inte uppmärksammar omvärlden runtomkring sig.

 

 

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.