Rostad brysselkål med grönkål, sötmandel och citrondressing

Rostad brysselkål med grönkål, sötmandel och citrondressing

När du har ont om tid, och vill slänga ihop något mättande på stående fot utan att sabotera dieten, då är detta recept en räddare i nöden.

 

Går man igenom frysen så kan man ibland hitta några fynd. Inte allra minst i januari efter jul och nyår. Under en påse fryst grönkål låg en påse brysselkål. Hmm… what to do? Så jag slängde ihop ett riktigt gott tillbehör till min kokta kyckling som blev riktigt fräscht.

Ingredienser:
90 g kycklingfilé
125 g brysselkål
60 g grönkål
20 g gul lök
10 g olivolja
½ färskpressad citronjuice
en liten pressad vitlöksklyfta
5 g honung (valfritt)
10 g sötmandelspån
salt och peppar

Gör så här:
Koka kycklingen med lite salt i vattnet, tar ca 15 min om kycklingen är tinad och rumstempererad. Men skär ett snitt och dubbelkolla så den är helt genomtillagad, om inte – låt den koka ett tag till. Sätt ugnen på 225 grader. Tillaga brysselkål, grönkål och hackad lök med lite salt på en ungssäker form med bakplåtspapper, mitt i ugnen i ca 15 min eller tills grönsakerna fått färg. Bakplåtspappret är till för att maten inte ska fastna utan att behöva använda fett. Blanda olivolja, citronjuice, pressad vitlök, honung (valfritt), sötmandelspån, salt och peppar i en skål. Blanda därefter de rostade grönsaker med den färdigblandade dressingen. Nu är både kyckling och grönsaker färdiga att serveras. För den som har marginal för något mer funkar detta väldigt bra med både ris eller potatis.

Näringsvärde:
30 g protein
16 g kolhydrater
17 g fett
Totalt: 337 kcal

Recept hämtad från: MINPTONLINE

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.