Enkla förbättringar av morgonrutiner ger minskad trötthet och stress

Enkla förbättringar av morgonrutiner ger minskad trötthet och stress

På morgonen när väckarklockan ringer sträcker du ut handen för att stänga av larmet. Du medger för dig själv hur tidigt det är och inser hur trött du känner dig. Du känner dig misslyckad, skuld och skambenägen. Helst av allt hade du velat sova så länge som möjligt, och klockan var ställd på senast tänkbara tid. Nu tvingas du snabbt upp för att skynda på med en snabbdusch, snabbt på med kläder och kastar i dig frukost för att skynda iväg till arbetet. Du blir trött, stressad och får ont i magen av att behöva göra allt detta så snabbt som möjligt innan dagen ens har startat.

 

Vill du ha en bättre start på dagen?

Ta dig tid att fundera på vad det är du kan förändra. Börja planera redan kvällen innan för morgondagens morgonrutiner. Om du väljer att förbereda kvällen innan i stället för på morgonen när du har som mest bråttom. Så kommer du att spara en massa tid, ger en bättre start på dagen, du känner dig respekterad gentemot dig själv och stolt över dig själv, mindre trött och stressad.

 

  • Fundera en stund på hur du vill ha dina morgonrutiner för att du ska må bra.
  • Skriv en lista på det du vill förändra.
  • Planera din frukost inför kommande morgon. Förbered genom att ta fram ingredienser till smoothie alternativt till kaffe, smörgås och juice.
  • Ta fram kläder som du ska använda inför morgondagen, olika tänkbara alternativ beroende på vädret.
  • Lägg dig lite tidigare på kvällen innan så du får tillräckligt med sömn. Har du svårt att somna, aktivera dig i god tid, innan med en promenad eller annan träning.
  • Sätt väckarklockan på femton till trettio minuter tidigare, som ger dig extra egentid till att i god tid göra dig i ordning på morgonen.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.