Varmt citronvatten håller dig friskare

Varmt citronvatten utmärkt för att få hälsan i balans

 

Fördelar med att dricka varmt citronvatten:

Det finns många fördelar med att börja dagen med ett glas varmt citronvatten före frukost och annat förberedelsearbete. Citronvattnet ska vara varmt, närmare ljummet än hett. Är det alltför hett tar det energi från kroppen.

 

Immunförsvaret.

En citron innehåller höga halter av C-vitamin, vilket kan motverka förkylningar, kalium som tryckreglerar blod, stimulerar nervernas funktion och hjärnan och askorbinsyra som har anti-inflammatorisk effekt och förbättrar upptaget av järn i kroppen som har betydelse för vårt immunförsvar.

 

Sinnesstämning

Varmt citronvatten innehåller negativt laddade joner som ger kroppen mer energi när den kommer in i mag- och tarmkanalen. Även doften av citron förbättrar humöret och energigivande egenskaperna. Lukten av citronsaft kan ge bättre humör och hjälper till att rensa sinnet. Citron kan bidra till att minska ångest och depression.

 

Kroppen

Att blanda citron med vatten kan hjälpa mot många matsmältningsproblem, illamående, halsbränna, och olika bakterier. Varmt citronvatten rensar ut oönskade ämnen och gifter från kroppen. Mineraler och vitaminer som finns i citron tar bort toxiner i mag- och tarmkanalen. Citron kan lindra matsmältningsproblem som halsbränna, rapningar, väderspänningar och stimulerar tarmrörelser.

 

Huden

C-vitamin kan bidra till att huden föryngras, får mer lyster, blir slätare, förminskar rynkor, pormaskar och blemor. Citronvatten rensar ut toxiner från blodet, hjälper till att hålla huden fri från problem. C-vitamin är viktigt för att underhålla en frisk hud.

 

Tänder

Varmt citronvatten kan användas på tandvärk för att lindra smärtan. Det kan minska dålig lukt och andedräkt i munnen.

 

Vikt

Varmt citronvatten innehåller halter av pektin som kan bidra till viktminskning och sätter gärna igång matsmältningen på ett bra sätt. Citron kan förlänga mättnadskänslan efter en måltid.

 

Återfuktar lymfsystemet när kroppen behöver vatten

När kroppen behöver vätska, när du känner biverkningar som innefattar trötthet, tröghet, nedsatt immunförsvar, förstoppning, brist på energi, lågt eller högt blodtryck, brist på sömn, brist på mental klarhet och känsla av stress kan varmt citronvatten återfukta och ersätta vätska som förloras genom kroppen.

 

Hälsa i balans och läkning

Varm citronsaft kan hjälpa till vid sårläkning, upprätthålla ben, bindväv och brosk. C-vitaminer är ett viktigt näringsämne i upprätthållandet av hälsa och återhämtning från stress och andra skador. Citron är mycket basiskt och bra för kroppens syra/basbalans.

 

Köp några citroner, testa ett par dagar, lägg märke till vad som händer med din kropp. Noter det gärna på ett papper.

 

Recept på varmt citronvatten

 

½ pressad citron

½ del kallt vatten

½ del varm kokt vatten

 

Pressa en halv citron, häll på kallt vatten, och sedan det varma vattnet

Källa: Livsmedelsverket, Folkhälsomyndigheten

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.