Mineralsmink – naturprodukt för din hälsa

Mineralsmink en naturprodukt som ger skönhet och hälsa?

 

Mineralsmink har fått en uppåtgående popularitet i vårt hälsotrendiga samhälle. Många söker efter hälsosamma naturprodukter som är bra för huden. Mineralsmink består av naturliga ämnen som inte innehåller komponenter från oljeindustrin och inte är testade på djur. Mineralerna som används i mineralsmink kommer från naturen som mycket fint krossad sand och är snällare mot huden och mot naturen än andra kemikalier. Mineralsmink (rent mineralsmink) är baserat på ämnen som finns i naturen och utvinns i naturens jordskorpa. Mineralerna är lätta att få rena, rena från bakterier och fria från farliga metaller. Dock finns det smink som kallas mineralsmink och som innehåller andra ämnen än mineraler. Därför är det bra att läsa innehållsförteckningen när du köper minerasmink. Mineralsmink brukar rekommenderas till alla med vanlig hud och till de som har problemhud för att undvika irritationer i huden. Mineralsmink kan ge ett skydd mot solen vilket är bra då solen gör att vår hud blir rynkig åldras fort vid hög exponering av solen. Den kan ge ett UV-skydd upptill SPF på 15 och även zinken som är i mineralsmink kan ge ett UV-skydd för huden.

 

 

Mineralsminket har många vårdande fördelar vid hudproblem och är ett smink fritt från konserveringsmedel, talk, vax och andra färgämnen. Bareminerals beskriver det som en produkt som är bra för din hy.

Bilden är hämtad från IDUN Minerals

IDUN Minerals är en svensk mineralsmakeup-serie som är anpassade för alla olika hudtyper, torr hud till fet hud och marknadsförs av svenska apoteket. Produkterna ligger i konstnärligt designade och vackra förpackningar.

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.