Nu kommer våren och glädjen i att se naturens blad spricka fram på trädens grenar – blogginlägg

När jag går ut i naturen känner jag vårens första solstrålar och milda vindar som ger naturen liv efter vinterns dvala. Våren är för mig en tid fylld av förväntan och glädje när träden återigen börjar visa tecken på liv genom att knopparna brister och de första bladen börjar skjuta fram sakta och försiktigt mer och mer för varje dag.

När jag ser naturens blad spricka fram på trädens grenar känner jag en böljande känsla av hopp och optimism. Det är som att vi själva får en nystart som att det som en gång varit vilande nu återvänder till liv. Det känns som att det är viktigt för mina sinnen att få uppleva detta.
För efter månader av kalla och mörka dagar börjar solen äntligen värma mina kinder och naturen skiftar färg från vintergrått till sprakande grönt. Det är som att se världen vakna upp från en lång vintersömn. 

När våren infinner sig är det en glädje i att plantera nya blommor, vårstäda trädgården och se till att allt är redo för den kommande sommaren. Att se de första gröna blad på träden är som en bekräftelse på att mitt arbete har gett resultat och livet knoppar omkring en i både trädgård, skog och natur.

Det är en tid för promenader i parker och picknickar i det grönskande gräset, promenadturer i naturens skogar och till havsnära platser. 

Vårens känslor är starkt förknippade med min emotionella upplevelse av förändring. Som naturen förändras och utvecklas gör jag det också. Jag kan se tillbaka på det som har varit och se fram emot det som kommer att bli. Våren är en tid för att släppa det gamla och omfamna det nya, att låta gå och låta växa. 

Så när jag ser naturens blad spricka fram på trädens grenar, minns jag känslan av glädje och förväntan som detta medför. 

När jag upplever våren för den mig närmare naturen på ett sätt som få andra årstider kan göra. Det är som att själva jorden andas ut och fyller luften med en förtrollande doft av blommor och grönska. Det är som en symfoni av liv som spelar sig fram där varje liten knopp som brister och varje nytt blad som tittar fram på träden är som en ton i den stora kompositionen av naturen. 

Det är för mig en tid av förundran och reflektion. När jag ser hur träden återfår sin färg och livskraft påminns jag om naturens outtömliga förmåga att återhämta sig och blomstra igen efter vinterns utmaningar. Det är som en påminnelse om mitt eget liv när jag möter motgångar och utmaningar finns det alltid möjligheter för förnyelse och tillväxt. 

Författare: Susanne Zachau 
Bild: Pixabay

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.